Translate

söndag 29 april 2012

Musik non stop

Har haft en ofattbart trevlig helg hitills med bio, kompisar och pojkvännen min. Och det blir bara bätrre när man får träffa hela tjejgänget och spendera kvällen med de och totallt mysa sönder.
Peppar med bra musik och solsken och njuter.

fredag 27 april 2012

I hela mitt liv har jag hört en sång

Kent, som följt med mig sen jag låg i mammas mage. Tack för att ni finns liksom.
Jag har en vän. En underbar och trofast vän. 
Åhåhåhå, längtar till i sommar och längtar efter mina tjejer, att resa, att vinna på chokladhjul och bara försöka leva livet.
Imorgon väntar en fullspäckad dag med NADA vilopaus om inte fika räknas som en av de för att man sitter still? Melodikrysset, göra tårta, bada och raka benen för de ser inte bra ut, fika, gå på bio och sedan åka hem till Felix och sova där. Hej och hå.
Ha det beest

torsdag 26 april 2012

Kunskapen inom livsmedelshygien

Uppgifter, mer uppgifter och det är inte klart.
Jag har för tillfället 6 st uppgifter som måste göras. Några som vi fortfarande håller på med och några som skulle varit inlämnade för ett tag sedan. Känns bara LITE stressigt.
Och jag är så skoltrött för tillfället. Känns inte bra.
Pussarochkramar.

tisdag 24 april 2012

Talkiewalkie

Huvudvärken tog över inatt och det blev en hemmadag. Känner fortfarande av det men det har minskat iaf och det är jag glad för. Vill inte missa bagerilektionen imorgon! Och dessutom är det pizza i skolan imorgon så...
Jag har bara varit hemma förutom att jag har förflyttat mig från Hamrånge och in till stan igen och tog en kort paus hos Felix mor och hade en mycket trevlig pratstund.
Btw så önskar jag att jag kan kunde se ut som Zooey Deschanel.

måndag 23 april 2012

Don't you dare look out your window, darling, everything's on fire.

Lång natt, kort dag. Huvudvärk och ögon som snart ramlar ut.
Min dag i extremt stora drag. 


söndag 22 april 2012

safe and sound.

Det där om att det skulle vara lugnt på jobbet i lördags som jag hoppades blev såklart inte av. Det var kö ut till dörren och bara jag och min "kollega" och hade berg med disk som växte, växel som tog slut och kunder som skulle ha allt möjligt. Till slut kunde vi ringa efter lite hjälp och vi hade fullt upp ända tills stängningstid och sålde alla brynäsbakelser, alla brynästårtor och nästan alla andra bakelser som fanns. Över 150 bakelser såldes och över 30 tårtor. Lite duktig kände man sig ändå som lyckats hålla koll på allt på något vis.
Trygg på bussen satt jag och ägnade kvällen i soffan och sedan läsning i nästan en evighet. Idag lästa jag ut den sista boken i Hungerspels-serien. Nu har jag stora förväntningar på fortsättningen inom filmserien.
Och även stora förväntningar på en god natts sömn.
Godnatt peepz.

fredag 20 april 2012

What a lovely weather we have today.

Förutom att det inte är så. Regn och extremt äckligt blåsväder är det vi har i Hammis i alla fall. Blåser snart upp i storm här. Lilla taniga jag kommer nog blåsa bort idag.
Veckan har gått oerhört snabbt fast långsamt och det är redan fredag. Efter fredag kommer lördag. På lördag är det jobb. Hoppas på inte roligt väder så att det är lugnt imorgon.
Känner att jag bara klagar över saker och ting den här veckan. Det är inte bra. Ska försöka ta tag i mitt humör, gå ut i regnet och vänta på att få sätta mig på bussen och läsa och läsa och läsa. Och försöka komma ihåg att kliva av bussen på rätt ställe oxå.

söndag 15 april 2012

Om du var här

Hemma, slappar och bakar.
Bakningen gick inge bra och ja, jag skyller på dåligt recept.
Har faktiskt ingen stor lust alls att åka till skolan imorgon. Har ingen lust att vara social. Som tur är har vi bara svenska och det bara är film som ska tittas på. Men ändå. Känns så otroligt onödvändigt att åka in till stan för det. Jag är en pessimist idag. (For a pessimist i'm pretty optimistic.)
ser itne fram emot att jobba nästa helg heller. Så mycket har gjorts om och jag hänger inte med för jag har inte jobbat på 4 veckor. Får korsförhöra Maria och höra om hon kan hjälpa mig. Förhoppningsvis är det lugnt på lördagen då.
NBIAOSGH("¤&(/!#%"¤)(¤&"=)¤/=)/"=&/&&"#%/)//)==)/%¤%&¤&%¤&%¤&¤

fredag 13 april 2012

Alla mina tankar kretsar omkring sjuka saker.

Först: Kan inte blogga från min mobil eftersom blogger har bytt layout så uppdateringar kommer inte lika mycket som de gjorde förr. Om jag nu inte skaffar en ny mobil.

Jag som sitter och filosoferar på bussen kommer på lite väl konstiga och ibland även bra saker. Idag ifrågasätter jag mig själv och undrar varför jag är jag. Varför gör jag som jag gör och hur mycket har jag ändrats genom mina år? Jag kommer faktiskt inte på några bra svar. För jag vet inte hur jag verkligen är. Jag vet inte vem jag egentligen är. Vad är det som gör mig unik? Vad är det som gör att jag blir älskad/gillad/ogillad/hatad? Varför ska det ens finnas ett "varför"?
Jag orkar inte med mig själv ibland alltså. Jag vill veta vem jag är. Jag vill bara kunna veta det. Då kanske jag skulle kunna förstå mig själv bättre?
Grubbel grubbel.
Från en sak till en annan. Jag funderar på om jag ska ta och göra om mitt rum i sommar. Måla om, ändra på saker. Göra det mer personligt. Om jag nu hinner med det.
Resor, festival, bröllop, jobb och en massa kattungar.
Yep. Tindra är dräktig.


tisdag 10 april 2012

WHY U NO HOME

Fast jag är hemma, nu.
Ingen dag är då den andre lik alltså. Random filmkväll i söndags, L4D2 igår och en heldag med Felix idag. Och hockey om ca 3 min med pappa.
Mitt lov har börjat bra, vädret suger väl en aning (ganska mycket) men det står iaf inte stilla! Imorgon blir det ZUMBAAAAAAAAAAAA och mat, brännboll och film med mysiga människor och så fortsätter veckan. Muffins för halva slanten ska hinnas med imorgon oxå, det vattnas redan i munnen på mig, huhu.
NU SKA DET KOLLAS HOCKEY! WOOOOOOOOP

lördag 7 april 2012

Das los muffinos



De blev väldigt goda och lemoncurden gav den en väldigt uppfriskande smak.
Fisförnäm jag lät.

Lemoncurd- och kokosmuffins med maräng

Känns som att det var ett tag sedan jag skrev, lovar att det säkert var igår men jag har guldfiskminne, haha.
Min mor fyllde år igår och vi hade lite smått påskfirande ute i Fjärding (ligger i hammis, det är släktens sommarstuga om man kan kalla det så) med kusiner och mormödrar.
Idag forstätter firandet av påsk och mamma med trerätters middag som då inkluderar mina lemoncurd- och kokosmuffins med maräng. Ser fram emot att baka de och gjorde världens godaste lemoncurd igår! Har följt mitt recept rakt av enligt alla gram och så och det har blivit bra resultat. Ska nog fortsätta så genom min lilla kakbok! Blir så nöjd när allt funkar som det ska.
Jag kanske även har skrivit att jag sett filmen The Hunger Games och tyckte att den var bra. Dumt nog har jag inte läst boken förens nu (på engelska) och nu förstår jag filmen allt mer. Dock finns det ju 2 forsättningar oxå men de finns ju inte på biblioteket utan är utlånad och jag står bara som 8:e person i kö för att få båda. Känner att det kommer dröja ca ett halvår innan jag får de förbannade böckerna. Ska kolla i skolan när jag kommer tillbaka om de finns på engelska där, jag tycker att de borde det. Sen måste jag skriva en recension om boken på engelska och skicka in den till engelskahandledaren jag har nu och även presentera den muntligt och sedan skriva något mer och sedan göra det nationella provet och förhoppningsvis lyckas få ett G i det så har jag mina extra 50p. Det vore najs.
Men nu ska jag ta och baka och jag önskar er alla en glad påsk!

onsdag 4 april 2012

Happy B-Day!

Ska firas födelsedagar till höger och vänster den här veckan. Imorgon ska jag och min klasskompis hjälpa vår lärare med hans barns 11års-kalas och sedan (om jag orkar efter dagens bravader) så ska jag åka ut till Valbo och fira Linnea. Sen på fredag fyller mor min år och efter det fyller det år folk med tre dagars mellanrum i stort sätt, herre min je.
Baka baka liten kaka, klä sig fint och på maten smaka.

tisdag 3 april 2012

Sagor för barn som är vuxna nu.

Nu går dagarna sådär barnsligt fort igen och jag hänger inte riktigt med.
Helgen gick allt för fort, kanske för att jag har gjort något varenda dag. Kanske för att det kändes som helg redan på torsdagen. Men nu såhär på kvällen trodde jag det skulle bli lugnt och skönt, men icke.
Två surisar sitter i soffan och jag vettefan varför de är sura men det är inte så kul iaf.
Mycket händer de kommande dagarna, som det känns som att jag alltid skriver, men det gör verkligen det. Nu ska jag sitta på mitt rum resten av kvällen, bara gå ut för att borsta tänderna och sedan lägga mig. Hoppas på att de är på bättre humör imorgon.
Dystert inlägg, var så god.